Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450g748kcal85.6g0g45g0g
Peruna, vanha, kuorittu 751g572kcal14.1g116.4g1.5g7.5g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Lanttu 75g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.2g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 1802g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)17g46kcal1.6g3g3.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6498g2869kcal207g261.4g100.4g24.4g
Valittu annoskoko3249g1434kcal103.5g130.7g50.2g12.2g
Annoskoko puolitettuna1625g717kcal51.8g65.4g25.1g6.1g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462