Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1501g317kcal18g51g3g31.5g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)600g960kcal114.1g0g54g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl23g203kcal0g0g22.5g0g
Sipuli 225g68kcal2.8g10.8g0.5g3.8g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g150g53kcal0.6g7.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6498g3200kcal271g138.6g160g70.6g
Valittu annoskoko3249g1600kcal135.5g69.3g80g35.3g
Annoskoko puolitettuna1625g800kcal67.8g34.7g40g17.7g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323