Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow38g106kcal6.7g23.8g0.3g3.8g
Palvikinkku HK 3%45g45kcal8.1g0.2g1.4g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)26g42kcal0.7g0.7g3.9g0g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow1g2.5kcal0.1g0.1g0.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)9g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana651g407kcal31.6g52.6g11.6g9g
Valittu annoskoko326g204kcal15.8g26.3g5.8g4.5g
Annoskoko puolitettuna163g102kcal7.9g13.2g2.9g2.3g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.1g1.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281380