Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1199g243kcal7.2g45.6g3.6g16.8g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha959g1592kcal182.3g0g95.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g360g101kcal2.2g21.4g0.7g9g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)26g74kcal2.5g4.7g5g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk336g131kcal5.7g25.5g0.3g16.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g4527kcal413g236.8g212.6g98.6g
Valittu annoskoko3264g2263kcal206.5g118.4g106.3g49.3g
Annoskoko puolitettuna1632g1132kcal103.3g59.2g53.2g24.7g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421