Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g60g33kcal1.9g3.8g1.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi13g37kcal1.2g0.9g3g0g
Kukkakaali 1190g286kcal21.5g26.2g3.6g27.4g
Palvikinkku HK 3%210g210kcal37.9g1.1g6.3g0g
Vesi1803g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6552g1133kcal125g64g28.2g54.8g
Valittu annoskoko3276g567kcal62.5g32g14.1g27.4g
Annoskoko puolitettuna1638g283kcal31.3g16g7.1g13.7g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830