Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini12g42kcal10.2g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton149g31kcal0.4g2.4g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1194g766kcal38.2g57.6g41.8g0.1g
Kananmuna, keitetty 717g1022kcal89.6g2.1g73.5g0g
Sipuli (kuorittu)239g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g896g1165kcal218.6g13.4g20.6g0g
Tilli mauste28g4.7kcal0.4g0.3g0.2g0g
Ruohosipuli, tuore42g11kcal0.6g1.6g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6552g6213kcal722.2g177.8g273.8g9.6g
Valittu annoskoko3276g3107kcal361.1g88.9g136.9g4.8g
Annoskoko puolitettuna1638g1553kcal180.6g44.5g68.5g2.4g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121