Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2402g3988kcal456.4g0g240.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g60g63kcal4.7g9.8g0.4g1.2g
Chili paprika punainen135g54kcal2.7g12.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 360g452kcal39.6g0.9g32.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g90g658kcal0.9g0.9g72.1g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 240g546kcal33.6g4.1g43.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6576g11520kcal1075.8g55.8g776.8g2.4g
Valittu annoskoko3288g5760kcal537.9g27.9g388.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna1644g2880kcal269g14g194.2g0.6g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918