Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 45g17kcal0.5g3.1g0.1g1.1g
Palsternakka 21g13kcal0.1g2.5g0.1g1g
Punasipuli, kuorittu, 100g33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)2.3g5.6kcal0.2g0.1g0.5g0g
Vesi141g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g2.1g2.4kcal0g0.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 56g22kcal0.1g4.6g0.1g0.8g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g21g44kcal4.9g0g2.7g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g7g10kcal0.2g0.5g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana658g248kcal12.8g26g8.8g7g
Valittu annoskoko329g124kcal6.4g13g4.4g3.5g
Annoskoko puolitettuna165g62kcal3.2g6.5g2.2g1.8g
Arvot/100g100g38kcal1.9g4g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712