Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g1598g5753kcal223.7g1086.7g49.5g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g80g20kcal0.3g6.7g0.1g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 1159g1630kcal21.7g6.4g159.5g55.1g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )200g1798kcal0g0g199.8g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g120g476kcal26.4g0g39.6g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g120g465kcal39.6g0g34g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6592g20326kcal626.6g2206.2g965.2g111.6g
Valittu annoskoko3296g10163kcal313.3g1103.1g482.6g55.8g
Annoskoko puolitettuna1648g5081kcal156.7g551.6g241.3g27.9g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961