Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3.9g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.2g0.2kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g6.3g4kcal0.2g0g1.6g0g
Voi 20g142kcal0.2g0.1g16g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.4g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana67g294kcal0.8g0.4g35.2g0g
Valittu annoskoko34g147kcal0.4g0.2g17.6g0g
Annoskoko puolitettuna17g74kcal0.2g0.1g8.8g0g
Arvot/100g100g439kcal1.2g0.6g52.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164