Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 10g2.5kcal0.2g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 10g3.7kcal0.5g0.2g0g0.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)8.3g13kcal0.2g0.2g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana67g44kcal2g1.6g2.8g1.2g
Valittu annoskoko34g22kcal1g0.8g1.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna17g11kcal0.5g0.4g0.7g0.3g
Arvot/100g100g65kcal3g2.4g4.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139