Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 14g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Sipuli 1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kevytkerma5.5g6.6kcal0.2g0.2g0.5g0g
Valkoviini kuiva 2.7g1.9kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.2g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g0.7g0.6kcal0g0g0g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g1.1g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Rypsiöljy 0.3g2.4kcal0g0g0.3g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g34kcal1.2g1g2g0.4g
Valittu annoskoko34g17kcal0.6g0.5g1g0.2g
Annoskoko puolitettuna17g9kcal0.3g0.3g0.5g0.1g
Arvot/100g100g50kcal1.8g1.5g2.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402