Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi146g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis156g175kcal34.4g0g4.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.2g30kcal0g0g3.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.2g18kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)12g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz7.3g7.5kcal0.1g1.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana660g468kcal70.2g11.8g16.2g1g
Valittu annoskoko330g234kcal35.1g5.9g8.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna165g117kcal17.6g3g4.1g0.3g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079