Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g63g13kcal0.4g2.4g0.2g0.9g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 19g2.4kcal0.2g0.2g0g0.2g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki50g40kcal6.5g1g1g0g
Hunajameloni kuorittu 44g16kcal0.3g3.4g0g0.4g
Parsakaali brokkoli 25g8.8kcal1.2g0.5g0.1g0.6g
Saksanpähkinä 8.7g60kcal1.3g0.3g5.7g1.4g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g7.5g5.4kcal0.2g1.3g0g0g
Persilja 2.5g0.7kcal0g0g0g0.2g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g58g52kcal3.6g9.2g0.2g0g
Kananmuna, keitetty 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Rypsiöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml6.2g1.3kcal0.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana661g634kcal38.8g36.8g36.2g7.4g
Valittu annoskoko330g317kcal19.4g18.4g18.1g3.7g
Annoskoko puolitettuna165g159kcal9.7g9.2g9.1g1.9g
Arvot/100g100g96kcal5.9g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004