Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2806g592kcal33.7g95.4g5.6g58.9g
Oliiviöljy 158g1396kcal0g0g157.8g0g
Inkivääri, tuore, silputtu35g28kcal0.6g6.2g0.3g0.7g
Valkosipuli 70g76kcal5.5g11.4g0.4g1.5g
Soijakastike 70g42kcal3.6g6.7g0.1g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Ruohosipuli, tuore140g38kcal2g5.3g0.8g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6608g4384kcal92.4g255.4g330.4g129g
Valittu annoskoko3304g2192kcal46.2g127.7g165.2g64.5g
Annoskoko puolitettuna1652g1096kcal23.1g63.9g82.6g32.3g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764