Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g2.8g7.2kcal0.3g0.3g0.6g0g
Porkkana 125g41kcal0.8g7g0.3g3.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)125g38kcal1.3g5g0.5g0.3g
Rypsiöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 40g128kcal9.8g18.3g0.8g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana663g505kcal25.4g64.6g11.4g15.4g
Valittu annoskoko331g253kcal12.7g32.3g5.7g7.7g
Annoskoko puolitettuna166g126kcal6.4g16.2g2.9g3.9g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970