Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 1871g426kcal10.5g64.5g5.6g26.2g
Sipuli, paistettu 117g118kcal1.5g5.7g9.6g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 1169g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g105g81kcal6g11.5g0.3g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr23g66kcal1.9g2.2g5.6g0.4g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6636g1466kcal45.2g180.6g43g60.8g
Valittu annoskoko3318g733kcal22.6g90.3g21.5g30.4g
Annoskoko puolitettuna1659g367kcal11.3g45.2g10.8g15.2g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318272