Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 58g421kcal0.7g0.2g47.2g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g222kcal6.6g45.3g0.8g2.3g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.8g0.2g5.6g0g
Sokeri 71g286kcal0g70.4g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g33g16kcal0g4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.3g
Sokeri 20g81kcal0g19.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana664g2447kcal30.2g336.2g107.4g5.2g
Valittu annoskoko332g1223kcal15.1g168.1g53.7g2.6g
Annoskoko puolitettuna166g612kcal7.6g84.1g26.9g1.3g
Arvot/100g100g368kcal4.5g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081