Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2101g443kcal25.2g71.4g4.2g44.1g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Voi 20g142kcal0.2g0.1g15.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 560g1241kcal98g0g95.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu168g212kcal18.5g0.5g15.1g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)140g112kcal1.4g6.3g9.8g0g
Ohrasuurimo 238g767kcal19.6g150.4g4.8g18.1g
Siirappi 28g84kcal0g20.8g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.8g7.8kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6664g6057kcal328.2g508g290.4g128.2g
Valittu annoskoko3332g3028kcal164.1g254g145.2g64.1g
Annoskoko puolitettuna1666g1514kcal82.1g127g72.6g32.1g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649