Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 551g419kcal10.3g85.3g1.1g5.5g
Vesi, vesijohtovesi 2002g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 186g61kcal1.2g10.4g0.4g4.7g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g40g12kcal0.4g1.6g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Hirvenjauheliha oma saalis420g471kcal92.5g0g12.6g0g
Emmental juustoraaste, lidl100g368kcal29g0g28g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6688g2687kcal268g199g84.6g22g
Valittu annoskoko3344g1343kcal134g99.5g42.3g11g
Annoskoko puolitettuna1672g672kcal67g49.8g21.2g5.5g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312