Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi566g2545kcal36.8g339.3g118.8g17.5g
Voi 113g821kcal1.3g0.5g92g0g
Vadelma 679g279kcal6.8g27.8g5.4g25.1g
Sokeri 181g735kcal0g180.8g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g226g577kcal13.3g7.2g54.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 226g747kcal4.5g6.8g79.2g0g
Liivatelehti, gelatiini1131g3948kcal968.2g0g1.1g0g
Vesi226g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6696g19300kcal2061.8g1124.8g701.2g85.2g
Valittu annoskoko3348g9650kcal1030.9g562.4g350.6g42.6g
Annoskoko puolitettuna1674g4825kcal515.5g281.2g175.3g21.3g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584