Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 225g124kcal3.6g29.7g0.4g1.9g
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.1g0g0.4g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g14g3.5kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka5.6g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, suomalainen42g8.5kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Dijonsinappi, Maille, Original2.8g2kcal0.1g0.2g0.1g0.1g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Viinietikka 8.5g1.7kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.1g4.6kcal0g1.1g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana671g504kcal8.8g67.6g23.8g6.4g
Valittu annoskoko335g252kcal4.4g33.8g11.9g3.2g
Annoskoko puolitettuna168g126kcal2.2g16.9g6g1.6g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848