Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle226g294kcal14.7g45.2g6.8g11.3g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 68g18kcal0.3g1g0.5g1.2g
Oliiviöljy 8.5g75kcal0g0g8.5g0g
Valkosipuli 7.9g8.6kcal0.6g1.3g0g0.2g
Chili paprika punainen25g10kcal0.5g2.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana671g811kcal32.2g99.6g31.6g25.4g
Valittu annoskoko335g405kcal16.1g49.8g15.8g12.7g
Annoskoko puolitettuna168g203kcal8.1g24.9g7.9g6.4g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.9g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503