Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g1398g4544kcal335.5g685g14g167.8g
Sipuli (kuorittu)186g50kcal2.4g8.9g0.4g3.2g
Sipuli (kuorittu)186g50kcal2.4g8.9g0.4g3.2g
Valkosipuli 93g101kcal7.4g15.2g0.6g2g
Chili paprika punainen140g56kcal2.8g12.6g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g70g227kcal7g35g7g7g
Kardemumma, annos 2g9g29kcal1g6.3g0.7g2.6g
Neilikka, annos 4g19g68kcal0.7g14.8g0.7g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g70g422kcal4.8g40.7g24.5g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g163g121kcal7.3g21g0.3g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g93g799kcal0g0g93.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 932g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g12934kcal742.6g1696.8g283.6g371.6g
Valittu annoskoko3360g6467kcal371.3g848.4g141.8g185.8g
Annoskoko puolitettuna1680g3234kcal185.7g424.2g70.9g92.9g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830