Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g854g6321kcal0g0g700.5g0g
Sokeri 1139g4623kcal0g1137.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 313g447kcal39.2g0.9g32.1g0g
Kaurahiutale 683g2557kcal99.1g389.5g49.9g68.3g
Leivinjauhe 29g50kcal1.5g10.8g0g0.1g
Puolukka 342g133kcal1.5g23.2g1.7g8.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g28262kcal282.6g3124.4g1568.4g154.6g
Valittu annoskoko3360g14131kcal141.3g1562.2g784.2g77.3g
Annoskoko puolitettuna1680g7066kcal70.7g781.1g392.1g38.7g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380536