Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 257g78kcal3.2g12.3g0.5g4.4g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Voi 13g93kcal0.2g0.1g10.4g0g
Kesäkurpitsa zucchini 2570g464kcal14.4g64.2g10.3g18g
Vesi, vesijohtovesi 257g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g193g540kcal36.6g0g42.4g0g
Basilika, tuore 64g17kcal2g0.7g0.5g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6732g2411kcal114.8g158.8g128.4g47.4g
Valittu annoskoko3366g1206kcal57.4g79.4g64.2g23.7g
Annoskoko puolitettuna1683g603kcal28.7g39.7g32.1g11.9g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371015