Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g53g88kcal10.7g0g5.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 90g69kcal1.7g13.9g0.2g0.9g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g60g12kcal0.6g1.8g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g3kcal0g0g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 133g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana674g343kcal26g31.4g11.2g1.8g
Valittu annoskoko337g172kcal13g15.7g5.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna169g86kcal6.5g7.9g2.8g0.5g
Arvot/100g100g51kcal3.9g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506