Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 211g467kcal36.9g0g35.9g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Kauralese 14g51kcal2.5g6.4g1.1g2.5g
Kananmuna kuoreton 34g48kcal4.2g0.1g3.5g0g
Gouda juusto34g145kcal9.1g0g11.8g0g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana675g1621kcal106.4g16.2g125.2g6.2g
Valittu annoskoko338g811kcal53.2g8.1g62.6g3.1g
Annoskoko puolitettuna169g405kcal26.6g4.1g31.3g1.6g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272