Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 104g25kcal1.9g2.3g0.3g2.4g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Parsakaali brokkoli 104g37kcal4.8g2g0.3g2.6g
Kasvisliemikuutio, Knorr4.2g12kcal0.3g0.4g1g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)83g133kcal2.3g2.3g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana675g436kcal19.6g18g28.4g11.6g
Valittu annoskoko338g218kcal9.8g9g14.2g5.8g
Annoskoko puolitettuna169g109kcal4.9g4.5g7.1g2.9g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139