Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 789g5723kcal9.4g3.2g641.4g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 73g295kcal2.2g70.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 612g769kcal67.4g1.6g55.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g830g4983kcal199.3g54.8g448.4g0g
Leivinjauhe 21g37kcal1.1g7.8g0g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 529g1748kcal10.6g15.9g185.3g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl93g598kcal13.1g3.2g58.9g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g436g680kcal1.7g165.7g1.3g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6768g29663kcal609.6g645.4g2781g7.2g
Valittu annoskoko3384g14832kcal304.8g322.7g1390.5g3.6g
Annoskoko puolitettuna1692g7416kcal152.4g161.4g695.3g1.8g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223