Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2096g1258kcal31.4g272.5g2.1g18.9g
Valkosipuli 165g178kcal13g26.8g1g3.5g
Sipuli (kuorittu)359g97kcal4.7g17.2g0.7g6.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g509g143kcal3.1g30.3g1g12.7g
Culinesse (Flora), annos 10g135g620kcal0.7g0.7g68.7g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 84g742kcal0g0g83.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6768g6124kcal107.8g701.8g315.4g87.2g
Valittu annoskoko3384g3062kcal53.9g350.9g157.7g43.6g
Annoskoko puolitettuna1692g1531kcal27g175.5g78.9g21.8g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399165