Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g2000g6600kcal240g1320g48g164g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl100g900kcal0g0g100g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu200g1082kcal49g35.6g91.8g7.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6780g17712kcal597.8g2824.8g482.2g343.6g
Valittu annoskoko3390g8856kcal298.9g1412.4g241.1g171.8g
Annoskoko puolitettuna1695g4428kcal149.5g706.2g120.6g85.9g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152