Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Vesi1001g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g2001g6604kcal240.1g1320.8g48g164.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl100g901kcal0g0g100.1g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu200g1083kcal49g35.6g91.9g7.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6784g17722kcal598g2826.4g482.6g343.8g
Valittu annoskoko3392g8861kcal299g1413.2g241.3g171.9g
Annoskoko puolitettuna1696g4431kcal149.5g706.6g120.7g86g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152