Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1925g2747kcal240.7g5.8g197.4g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 321g1037kcal93.1g22.5g64.2g98.2g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit642g2567kcal256.7g102.7g128.4g96.3g
Voi, 1 tl, 5 g161g1171kcal1.6g1.6g128.4g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 321g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6784g15101kcal1185.8g277.4g1036.8g389.2g
Valittu annoskoko3392g7551kcal592.9g138.7g518.4g194.6g
Annoskoko puolitettuna1696g3775kcal296.5g69.4g259.2g97.3g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=177700