Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1334g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g29g106kcal13.2g11.7g1.8g0g
Kaurahiutale 214g799kcal31g121.7g15.6g21.4g
Vehnäjauho puolikarkea 694g2381kcal70.7g485.7g8.3g24.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 881g2678kcal77.1g487.9g16.7g122.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl240g2162kcal0g0g240.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6784g16249kcal384g2214g565.2g336.2g
Valittu annoskoko3392g8125kcal192g1107g282.6g168.1g
Annoskoko puolitettuna1696g4062kcal96g553.5g141.3g84.1g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417