Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini0.1g0.4kcal0.1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 12g8kcal0.4g0.6g0.4g0g
Kananmuna, keitetty 7.5g11kcal0.9g0g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g9g12kcal2.3g0.1g0.2g0g
Tilli mauste0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g64kcal7.4g1.6g2.8g0g
Valittu annoskoko34g32kcal3.7g0.8g1.4g0g
Annoskoko puolitettuna17g16kcal1.9g0.4g0.7g0g
Arvot/100g100g94kcal10.9g2.3g4.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121