Juustokakku brownies-pohjalla

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa.

Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan.

Sekoita, kunnes seos on tasaista

Täyte:

2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata

250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito.

Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka.

Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki.

Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Vinkki! Jätä ohjeen liivate pois ja laita vuoka pakastimeen yön yli. Tarjoa jäädykkeenä!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 122 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 2.9g21kcal0g0g2.3g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g2g11kcal0.1g1g0.6g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2.6g3.2kcal0.3g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Vispikerma Flora 20%5.9g13kcal0.2g0.3g1.2g0g
Viola vanilja tuorejuusto (Valio), annos 20g5.9g18kcal0.3g0.9g1.5g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Daim 56g2.6g14kcal0.1g1.6g0.8g0g
Liivatelehti, gelatiini0.5g1.6kcal0.4g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g2.3g13kcal0.2g1.3g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g260kcal3.8g26.8g14.8g0.2g
Valittu annoskoko34g130kcal1.9g13.4g7.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna17g65kcal1g6.7g3.7g0.1g
Arvot/100g100g379kcal5.5g39g21.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=456645