Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 10g4.5kcal0g0.8g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g5.2g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.3g2.4kcal0g0g0.3g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.3g0.8kcal0g0g0.1g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt2.7g1.3kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g27kcal0.4g3.8g0.8g0.8g
Valittu annoskoko35g14kcal0.2g1.9g0.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna17g7kcal0.1g1g0.2g0.2g
Arvot/100g100g39kcal0.6g5.5g1.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374