Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 24g5.6kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 7g4.5kcal0.2g0.3g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste2.3g8.4kcal0.7g0g0.7g0g
Rypsiöljy 0.2g2.1kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g56kcal2.8g2.6g3.6g1g
Valittu annoskoko34g28kcal1.4g1.3g1.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna17g14kcal0.7g0.7g0.9g0.3g
Arvot/100g100g82kcal4.1g3.8g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130