Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 14g2.5kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Oliiviöljy 1g8.7kcal0g0g1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Herne 7g4.8kcal0.4g0.7g0g0.2g
Ruokakerma Valio 5%7g4.2kcal0.1g0.2g0.4g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g5.3g5.3kcal0.9g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g52kcal3g2.8g3.4g0.6g
Valittu annoskoko35g26kcal1.5g1.4g1.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna17g13kcal0.8g0.7g0.9g0.2g
Arvot/100g100g75kcal4.3g4g4.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328