Vadelmajuustokakku
Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.
Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.
Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.
Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.
Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.
Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa
Katrin