Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)120g24kcal0g7.8g0g0g
Valkopippuri 8g23kcal0.8g3.4g0.2g2.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g640g410kcal22.4g1.3g160g0g
Voi 2000g14508kcal23.8g8g1626g0g
Sitruunamehu, laimentamaton240g50kcal0.7g3.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6816g30030kcal95.4g48.6g3572.4g4.6g
Valittu annoskoko3408g15015kcal47.7g24.3g1786.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna1704g7508kcal23.9g12.2g893.1g1.2g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164