Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g1600g2400kcal324.8g0g128g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g60g58kcal2.5g10.2g0.1g2.9g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g1480g488kcal22.2g71g5.9g0g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6840g7105kcal707.4g188.2g389g13.4g
Valittu annoskoko3420g3552kcal353.7g94.1g194.5g6.7g
Annoskoko puolitettuna1710g1776kcal176.9g47.1g97.3g3.4g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.8g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433