Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Punajuuri 56g22kcal0.6g3.9g0.1g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 66g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g1.9g4.9kcal0.2g0.1g0.4g0g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste5.6g42kcal0g0g4.6g0g
Risottoriisi (Pirkka)38g124kcal2.5g30g0.2g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)19g8.4kcal0g2.1g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)4.2g0.8kcal0g0.3g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu94g56kcal0.9g4.2g3.8g0g
Aurajuusto24g80kcal4.7g0g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana690g695kcal18.8g84.8g32.4g4g
Valittu annoskoko345g348kcal9.4g42.4g16.2g2g
Annoskoko puolitettuna173g174kcal4.7g21.2g8.1g1g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123