Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 539g228kcal52.8g2.2g0.5g0g
Sokeri 898g3644kcal0g896.8g0g0g
Flora Vanilla 12%1122g2132kcal50.5g179.5g134.6g0g
Puolukka 898g349kcal3.9g61g4.5g23.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6912g12704kcal214.4g2279g279.2g46.6g
Valittu annoskoko3456g6352kcal107.2g1139.5g139.6g23.3g
Annoskoko puolitettuna1728g3176kcal53.6g569.8g69.8g11.7g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=233133