Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g3200g2080kcal102.4g153.6g112g0g
Sitruunamehu, laimentamaton128g27kcal0.4g2g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g16g27kcal1.3g5.1g0.1g0g
Sinappi 32g42kcal1.4g4.5g1.9g0.5g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g48g29kcal1.4g7.2g0g0g
Tilli mauste32g5.4kcal0.4g0.3g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6912g4421kcal214.6g345.4g228.6g1.2g
Valittu annoskoko3456g2210kcal107.3g172.7g114.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna1728g1105kcal53.7g86.4g57.2g0.3g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789