Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 301g124kcal3g12.3g2.4g11.1g
Voi 391g2834kcal4.6g1.6g317.6g0g
Suklaa tumma 1202g6209kcal46.9g640.2g372.6g63.7g
Vehnäjauho puolikarkea 210g722kcal21.4g147.3g2.5g7.4g
Sokeri 451g1830kcal0g450.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 902g1286kcal112.7g2.7g92.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6912g26008kcal377.2g2508.8g1575g164.4g
Valittu annoskoko3456g13004kcal188.6g1254.4g787.5g82.2g
Annoskoko puolitettuna1728g6502kcal94.3g627.2g393.8g41.1g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353