Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1223g2030kcal232.4g0g122.3g0g
Sipuli (kuorittu)157g43kcal2g7.5g0.3g2.7g
Rypsiöljy 25g216kcal0g0g24.5g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g49g44kcal1.5g1.7g3.4g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 1223g0kcal0g0g0g0g
Voi 96g697kcal1.1g0.4g78.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 122g420kcal12.5g85.6g1.5g4.3g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 524g203kcal17.3g14.7g7.9g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix52g26kcal0.8g5.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6944g7358kcal535.2g230.2g476.6g14.6g
Valittu annoskoko3472g3679kcal267.6g115.1g238.3g7.3g
Annoskoko puolitettuna1736g1840kcal133.8g57.6g119.2g3.7g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266072