Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1865g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 933g259kcal11.1g37.9g1.9g19.6g
Porkkana 187g61kcal1.2g10.4g0.4g4.8g
Sipuli (kuorittu)131g35kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu19g19kcal1.5g3g0.1g0.4g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g42g378kcal0g0g42g0g
Naudan paistijauheliha 7%280g389kcal53.2g0g19.6g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6944g2308kcal137.4g121.8g128.6g54g
Valittu annoskoko3472g1154kcal68.7g60.9g64.3g27g
Annoskoko puolitettuna1736g577kcal34.4g30.5g32.2g13.5g
Arvot/100g100g33kcal2g1.8g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310806