Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 112g796kcal0.8g0.4g89.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1120g370kcal37g54.9g0g0g
Hiiva 112g84kcal14.7g1.2g0.4g7.7g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)672g2218kcal181.4g0g161.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1456g4996kcal148.4g1019.2g17.5g51g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6944g16924kcal764.6g2151.4g537.6g117.4g
Valittu annoskoko3472g8462kcal382.3g1075.7g268.8g58.7g
Annoskoko puolitettuna1736g4231kcal191.2g537.9g134.4g29.4g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570